sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Kirkkokuorolaisten mietteitä kuoroharrastuksestaan





Maija-Liisa Karjalainen
Tulin kuoroon vuonna 2002. Minut kuoroon sai liittymään uteliaisuus ja halu lähteä oppimaan uutta ja erilaista stressaavan työn vastapainoksi. Nyt kuoroharrastus on tärkeä osa elämääni. Saan palvella seurakunnassa vapaaehtoisena. Kuorossa mukana oleminen on antanut samanhenkisiä ystäviä, antoisia virkistysmatkoja sekä kuorolaisten juhlahetkiä, joulujuhlia yms. Kuoroharrastus tuo hyvää mieltä ja elämäniloa. Mieleeni on jäänyt ensimmäinen joulujuhlani kuorossa Joutenlammella sekä Kuopion valtakunnalliset kirkkomusiikkijuhlat vuonna 2006.

Maritta Seppänen
Tulin kuoroon vuonna 2014. Olen aina tykännyt laulaa virsiä ja haaveillut monta vuotta kuoroharrastuksesta. Kuoroon minut sai liittymään kaunisääninen, mukavan tuntuinen kuoronjohtaja.
Kuorossa laulaminen on ainut säännöllinen harrastus tällä hetkellä. Se on mukavaa yhdessäoloa ja saa laulaa kauniita lauluja. Opin koko ajan uutta laulamisesta ja äänenkäytöstäni. Hyväksi laulajaksi oppii vain harjoittelemalla ja laulamalla. Mieleenpainuvinta on se mukava tunne, kun laulamme kuoron kanssa kirkossa. Myös ensimmäiset yhteiset pikkujoulut Joutenlammella olivat mieleenpainuvat.

Raija Rimpiläinen
Liityin kuoroon, koska laulaminen on minulle jo nuorena aloitettu harrastus, joka oli katkolla perheen ja työn viedessä vapaa-aikaa. Jokaviikkoinen kuoroharrastus antaa erilaisen foorumin vastapainoksi muille harrastuksilleni. Kuorossa oleminen antaa minulle iloa ja mieluisaa uuden oppimista ja yhdessoloa muiden kuorolaisten kanssa. Erityisesti mieleeni on jäänyt se, kun esitimme kuoron 55-vuotisjuhlassa Suomalaisen Messun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti