sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Kirkkokuorolaisten mietteitä kuoroharrastuksestaan





Orvokki Kamula
Liisa Härkönen kertoi kirkkokuorosta, sen toiminnasta ja kivoista retkistä. Olin tutustunut aiemmin kirkkokuorolaiseen Marjatta Hiltuseen. Liisan ja Marjatan houkuttelemana tulin kuoroon. Kuoroharrastus on vastannut hyvin odotuksiani. Koen, että kirkkokuoron ohjelmisto on sisällöltään ravitsevaa ja kuorolaiset kuin omaa perhettä.
Kohokohtia kuorossa ovat olleet juhlat ja matkat. Tärkeitä ovat myös adventtivesperin ja kärsimysvesperin laulaminen. Muistan myäs matkan Savonlinnan oopperajuhlille "Viimeiset kiusaukset"-opperaa seuraamaan ja majoittumisen Heinäveden luostariin.

Pirjo Heikkinen
Kuoroon minut toi halua laulaa ja kun tutustuin muutamiin kuorolaisiin totesin, että minäkin voin liittyä kuoroon. Kuorossa saa julistaa evankeliumia laulamalla. Olen myös saanut kuorossa ystäviä ja voin tavata hetiä harrastuksen parissa. Mieleeni ovat jääneet Jyväskylän kirkkomusiikkijuhlat.

Irene Rautiainen
Tulin kuoroon vuonna 2013. Jo vuosia olin kypsytellyt mielessäni kuoroon liittymistä. Se toteutui kun pääsin osa-aikaeläkkeelle. Hengelliset laulut ja virret antavat rauhaa ja saavat ajattelemaan elämää syvällisemmin. Virsien sanat ovat puhuttelevia. Kuorossa olen saanut uusia ystäviä ja toivon oppivani aina paremmaksi kuorolaiseksi. En ole aiemmin laulanut missään kuorossa ja opeteltavaa riittää. Päivi-kanttori on mainio kuoron vetäjä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti