keskiviikko 27. toukokuuta 2015

Suomalainen Messu Raatihuoneen torilla




Suomalainen Messu Raatihuoneen torilla
Kajaanin kirkkokuoro laulaa Lasse Heikkilän säveltämän Suomalaisen Messun Raatihuoneen torilla keskiviikkona 3.6. klo 18.
Suomalaisen Messun musiikki muistuttaa suomalaista kansanmusiikkia.
Messu on eräänlainen aikamatka historiaan. Laulujen tekstit kertovat sotavuosien haavoista hitaasti paranevan kansan tunteista, elämästä vuodenaikojen vaihteluiden keskellä, suomalaisen luonnon kauneudesta ja kaiken tämän keskellä elävän ihmisen suhteesta Jumalaan.  Laulujen sanoissa näkyy myös oman aikamme kipupisteitä, mutta samalla vankka usko tulevaisuuteen - suomalainen tietää, että pitkääkin talvea seuraa kevät ja kesä.
Kirkkokuoroa johtaa Päivi Rimpiläinen ja messun säestäjänä on Anne Kyllönen. Osa Suomalaisen Messun lauluista lauletaan yhteislauluina.

Suomalainen Messu syntyi vuoden 1998 aikana ja messuäänitteen menekki on kultalevylukemissa. Esiintymispaikat ovat vaihdelleet eduskuntatalon valtiosalista kirkkoihin, toreihin ja kulttuuripaikkoihin. Messun on nähnyt ja kuullut yli 50 000 suomalaista.
Säveltäjä Lasse Heikkilä  ( s. 1961) on musiikin maisteri, joka toimii Tampereella myös kaupunginvaltuutettuna, lasten ja nuorten palveluiden lautakunnan jäsenenä sekä käräjäoikeuden lautamiehenä.


Tervetuloa kuuntelemaan ja laulamaan yhdessä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti